Heulen

Binnen de vereniging hebben wij onze eigen clubcompetitie. Deze competitie wordt ook wel “heulen” genoemd.

Het heulen wordt uitgeoefend op vooraf bepaalde zondagen in het seizoen. Om in aanmerking te komen voor het kampioenschap moet je minimaal 10 beurten hebben geschoten.
Iedere beurt bestaat uit 10 schoten waarvan 6 keer op de grote vogel en 4 keer de middelgrote. Het schot telt als een punt als de zichtbaar en hoorbaar opgetrokken kan worden.
Wanneer er meer dan 10 schietbeurten geschoten worden dan tellen de beste 10 schietbeurten. Zo kan je je eigen beurten verbeteren en jouw positie in de ranglijst verbeteren.

Aan het eind van het seizoen worden de punten bij elkaar opgeteld en wordt er in verschillende poules afgekampt door de beste schutters om te bepalen wie de winnaar is.


Afkampen is eigenlijk een afvalrace totdat de winnaar bekend is.

We beginnen met het schieten van 6 grote vogels, hierna wordt er afgekampt tussen de personen die er even veel van die 6 raken (Raak je er 6 dan ben je een 6-punter, 5 een 5-punter en zo door).
Dus zijn er 3 6-punters dan gaan zij net zo lang doorschieten tot er alleen nog maar een overblijft. Hij zal dus benoemd worden tot clubkampioen.